MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

Young Pilots

Young Pilots Plus 13 grader och solsken i tidig morgon, någon sydvästlig vindpust. Idag pågår storverksamhet på Hedlanda och runt om i Härjedalens luftrum. Tio flygmaskiner i Frivilliga Flygkårens tjänst är i området. Med ombord är en grupp av 12 ungdomar som ska uppleva och delta i att flyga i fjällnatur. De har fått teorikunskaper tidigare på träffar och ska nu få praktisera sina navigationskunskaper. Ett av dagens delmål är en flygning över landsgränsen till Norge och ett besök med stadsvandring i Röros. Att passera gränsen har en del formalia att sätta sig in i och tillstånd krävs. Mycket enklare med bil. Till eftermiddagen är de åter på Hedlanda för middag. Hedlanda flygservering med lunch och fika  har öppet fredag och lördag för besökare 11-16. 4-hjulingar för barn finns.
Nyheter
2022-08-12
Ragnar Dillner

DJUPT

DJUPT 19 grader och solsken, verkar bli en lovande dag. Toppen för alla byggare, proffs som hemmasnickrare. Onsdag och Lill-Lördag, kanske kan det bli en vända till någon av byns tre uteserveringar i kvällssolen. På Fjällglimten pågår stordåd på djupet. Där borras det för bergvärme, kan vara 50 meter till fast berg. Sedan skall elvärmen bytas till vattenburen kan man tro.
Det fina vädret gör att trafiken mot Norska gränsen för att hitta kantareller har ökat, kommer nog att pågå till slutet av september. Som gjort för en tur med husbil. Kan tillägga att det finns många som säljer sina plockade svampar till rimliga priser, liksom hjortron och blåbär.
Nyheter
2022-08-10
Ragnar Dillner

LEVERANSER

LEVERANSER
17 grader varmt på förmiddagen. Hög molnbas som är under upplösning, kan bli lite hetta idag. Fina dagar för det som sysslar med hemmasnickerier och förbättringar på sina hus. Skönt även för de som vill utnyttja sina fina altaner och uterum. Det passerar många varubilar genom Vemdalen, bl.a.. till restauranger och butiker. Svensk Cater måste vara den som levererar till de flesta. Tisdagar och fredagar är det levnadsdagar till Vemdalen och Hede.
Skylten "Till Salu" sitter inte längre på Macken i byn, då kan vi räkna med att något är på gång - Spännande kan man säga.Tisdag jämn vecka då är Återvinningen i Hedeviken öppen. Vill du ut och röra på dig kan jag tipsa om att Jaktstugan på Vemdalsskalet håller öppet i sommar.
Nyheter
2022-08-09
Ragnar Dillner

SOMMARDAGAR

SOMMARDAGAR Plus tio grader i tidig förmiddag och tämligen molnfritt. Blir nog 20 grader till eftermiddagen. Kan tänka mig att det blir rusning till hjortronmyrarna den här veckan eftersom vädret skall bestå hela veckan. Trafiken av husbilar har inte avtagit, det märks på de ställen där det finns platser för bilarna. Badet i Hede vid campingen får också fler besökare nu när vi får några efterlängtade solskensdagar.
Nyheter
2022-08-08
Ragnar Dillner

LÅNGVÄGA

LÅNGVÄGA 22 grader och skönt i solskenet men lätt nordlig vind kan kännas lite kylig. Mitt i solskenet kom det några få regndroppar som en påminnelse om det regn som spås för morgondagen. Trevligt med långväga flyg gästar Hedlanda. En Amerikaregistrerat Piper Comanche landar för lunchpaus. Alltid trevligt för övriga cafégäster att se när det landar och startar flyg. Serveringen är öppen tor, fre och lördag 11-16.
Nyheter
2022-08-05
Ragnar Dillner

MARKNAD

MARKNAD 20 grader, sydlig vind och soligt mellan molnen. Torsdag då är det marknadsdag på Hembygdsgården som vanligt under sommaren. 10-15 knallar ställer upp sina stånd och hoppas på god försäljning. Servering av fika finns på logen. Antalet marknadsbesökare har varierat under åren, känns som det är ett mellanår i år. Vemdalen By har mycket annat att erbjuda än marknad, många butiker och serveringen finns.
Nyheter
2022-08-04
Ragnar Dillner

GRUVOMRÅDE

GRUVOMRÅDE 15 grader i Jormvattnet. Har gjort som så många andra, rest över Stekenjokk och sett det gamla gruvområdet. Nu pågår planering av att påbörja ny gruvdrift, ett tillstånd kan ta 10 år att få till. Dagen avslutades på Jormvattnetts fiskecamping. En camping väl värt namnet. Här campar eller hyr stuga vid vattnet. Många båtar finns att hyra och det är det många som nappar på. På campingen kan du röka din fångst, dubbla platser för det.
Nyheter
2022-08-03
Ragnar Dillner

BLOMPRAKT

BLOMPRAKT Plus 12 grader och ett ihållande förmiddagsregn, kan bli uppehåll till eftermiddagen. Bageriet i Vemdalen slipper troligen vattna sin vackra blomstersamling idag. verkligen en fin syn som kunderna till Bageriet och Pizzerian möts av. Nu börjar folket bege sig ut i skogar och myrar för att söka hjortron. Vill man inte plocka själv så ligger dagspriset på ca 160 kr hos de som handlar med bär. Dagen väder kanske är gynnsamt för inbitna fiskare. Men först ett besök på Ekbergs för att skaffa utrustning och få en del tips.
Nyheter
2022-08-01
Ragnar Dillner