MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

Vårvinter och smittskydd

Vårvinter och smittskydd Hoppas många ändå haft möjligheter att njuta lite av vinter och sportlov. Än finns ju möjligheter lite varstans i landet. Samtidigt är det givetvis många som är mest upptagna av att fundera över den farsot i form av Coronaviruset som drar över stad och land och inte verkar ha några gränser. Riktlinjerna för hur vi ska agera och inte duggar tätt och det är givetvis av omtanke om oss alla och vårt land. Råden handlar mycket om att minska resandet, att undvika täta kontakter med många människor och att se till att bl a våra äldre inte utsätts för smitta. Baksidan av detta förebyggande arbete är att fler blir ensamma och isolerade och att många företag inte minst inom besöksnäringen får stora problem. 
Jag tänker att vi på olika sätt måste försöka att minska problemen. Det kan vi göra genom att ringa våra nära och kära oftare. Skriva brev - är det helt omodernt? Många äldre har inte dator. Bra initiativ är att ta reda på om någon behöver hjälp med att handla, hämta medicin på Apoteket eller annat? Små hjälpsamma insatser som gör skillnad både för den som behöver hjälpen, men också för den som tycker att det blir lite tråkigt när samhället saktar ner. 
Jag har också noterat att fler restauranger och matställen erbjuder ännu mer take away. Det kan vara en bra sak att nyttja det för dessa näringställen behöver alla kunder de kan få. 
För egen del bytte jag uppdrag vid årsskiftet. Då lämnade jag riksdagen för uppgiften som Landshövding i Södermanland. Det är spännande att vara ny på jobbet och mycket att lära. Men jag inser att tiden i Försvarsberedningen och bland annat Riksdagens försvarsutskott är bra erfarenheter när vi nu rent praktiskt genomgår en övning i civil krishantering. 
Ta hand om er och andra, tvätta händerna och försök njuta lite av vårvinter, sol och frisk luft.
Politik
2020-03-17
Beatrice Ask

PENGAR

PENGAR Emma Carlsson Löfdahl
Denna riksdagsledamot har varit i blickpunkten i 2 omgångar. Det började med att hon fått ersättning för bostad i Stockholm och hon hyrde då sin mans lägenhet. Ett rejält pådrag i svensk press och efter  hennes parti, Liberalerna, ville att hon skulle lämna Riksdagen men hon valde att lämna partiet. Riksdagsledamöter får full ersättning för hyra av bostadsrättslägenheter som de inte äger själva. I Löfdals fall är maken ägare och åklagare utreder om detta är regelrätt. (den som har gott minne kommer säkert ihåg en liknande diskussion om förre statsministern Göran Persson) Efter det hon lämnat partiet har hon tagit time-out från Riksdagen. Lön mm har dock hela tiden trillat in, ca 400.000:- kr hittils. Detta uppmärksammades nyligen av media och hon är utsatt rejält. Hon kan dessutom sitta hemma med full lön tom valet 2022 och därefter ha tryggad inkomst i ytterligare 12 år tom 65 års dagen.
Varför skriver jag då om detta? Jo, min syn är att det drev som vi sett från media är felriktat. Carlsson Löfdal har följt regelverket och följer det även nu. Det är många som gör samma sak, men i ovanstående blev lägenhetsuthyrningen det intressanta och gav upphov till drevet. Efter varje val dyker dessa frågor upp och politikerna säger varje gång att reglerna inte går att ändra för dem som valts då, men vid nästa val stramas det åt. Och min mening om detta är att media (de stora som alltid kräver källkritik av dem som kollar alternativa sociala media) själva borde leva upp till detta. Varför går de inte igenom de frikostiga reglerna och ställer politikerna mot väggen om dessa? Varför är drevet mot enskilda ledamöter det som press och TV föredrar? Riksdagen beviljar sig själva förmåner som inga andra i landet har. Lönenivån är inget att klaga på, den är inte högre än vilken medelhög chef som helst i offentliga sektorn

Politik
2019-08-27
Beril Andersson

1 jun - 16 sep


FÖRETAGANDE

FÖRETAGANDE 14 grader och halvklart. I måndags besökte en delegation från Moderaterna i Vemdalsområdet, länets riksdagskvinna Saila Quicklund var en av deltagarna. Det började med lunch på Nya Tonys i Vemdalen, därefter blev företagsbesök på Fjällhälsan och Möbelmästarna i Hede. På Vemservice AB blev det rundvandring i produktionslokalerna och Benny Larsson berättade om verksamheten och hur han ser  möjligheter och problem när företag behöver växa. Något som han poängterade var hur bankerna ser på lånemöjligheter och problem att hitta kompetent personal som vill bosätta sig i Vemdalsområdet. Till det senare hör möjligheten att hitta lägenhet eller byggbara tomter. Flera av Vemservice anställda pendlar 18 mil/dag. Något som går att tillfälligt lösa med övernattningsrum.