MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

PÅBYGGNAD

PÅBYGGNAD Frostnatt, skrapa bilrutan men snart kommer den värmande solen. Hos Vemservice AB är det inga semestertider, där är det full dag som gäller med en orderstock som varar ett år framåt. Just nu fyra fordon som väntar på en påbyggnad. Företaget har specialiserat sig på bilar med kranar för mycket tunga lyft. Turisttrafiken med husbilar pågår fortfarande, ställplatsparkeringen på Hedlanda har minst en 4 bilar i veckan som stannar över natten. Kommer de tidigt brukar besättningen ta en tur i lingonskogen.
Nyheter
2019-09-17
Ragnar Dillner

HOVDEDALEN

HOVDEDALEN 10 grader och uppklarande, lingonplockarväder kan man säga. Efter Skalshöjden och Klockarfjället kommer stadsdel Hovdedalen. Bredvid och långt förbi barnområdet på Vemdalsskalet kommer denna stadsdel att växa fram. Stora breda vägar är klara liksom VA och fiber. 30-talet husbyggen är redan på gång och många fler kommer det att bli de närmaste åren. Området gränsar bara några meter från Strömsområdets äldre stugor.
Nyheter
2019-09-16
Ragnar Dillner

REA

REA Strålande fin dag med Cumulusmoln och 15 grader. Helgens utflyktsmål är Rea på Ekbergs och modellflygträffen på Hedlanda. Serveringen på Hedlanda är öppen, fika, våfflor och lunch. På byn finns Åtgårdens Café, Macken, Nya Tonys, Husky. Trosavik i Hedeviken är också öppet med ny personal i köket, en man med erfarenhet från krogar i Mellansverige.
Nyheter
2019-09-13
Ragnar Dillner

STRÅLNINGSDIMMA

STRÅLNINGSDIMMA 10 grader, uppklarande, vi går mot en fin dag. Älgjägarna kan njuta av dagen på sina pass. Utsikt från Björnriken mot Sonfjället. Dimman ligger i Vemans dalgång men kommer snart att luckras upp av solens strålar. PÅ Björnrike byggs det på alla håll och kanter kan man säga. Skog avverkas, vägar byggs till nya stugområden. VA ska grävas och befintliga områden ska färdigställas. Restauranger bygger om och ut. Snart drar säsongen igång, det känns som det är lite bråttom med det mesta nu.
Nyheter
2019-09-12
Ragnar Dillner

TOE IN TOE UT

TOE IN TOE UT 15 grader och halvklart, Ibland behöver även gamla fordon lite översyn, nu var det dags för hjulinställning på Kårviks i Svenstavik, kan vara bra för att minska däckslitaget. I Vemdalen saknar vi en renodlad bilverkstad. I Hede finns det minst 4 verkstäder. Efter verkstad blev det en tur till Röros  som idag bjuder på strålande sol, gäller att passa på att ta minisemestrar för snart blir det snöbyar.
Nyheter
2019-09-11
Ragnar Dillner

TRIST

TRIST 14 grader, låga moln och ett lätt regn. Hur trist som helst. Bättre väder är utlovat till eftermiddag. Nu för tiden har rundbalar ersatt ladorna på gårdarna. Balarna kan lagras ute hela året om plasten håller tätt. Det finns många tekniska lösningar för att få till dessa balar. När "äggen" ligger där finns det självlastande vagnar som plockar upp dem för vidare resa. Hur är det med plasten och hur många ICA-kassar motsvarar Sveriges alla plastade ägg. Tisdag då är återvinningen öppen, det kan vara dags att börja höststäda i garaget.
Nyheter
2019-09-10
Ragnar Dillner

15:28

15:28

7 grader, dis, dimma och låga moln, ja det  kanske är samma sak. Solen tränger snart igenom och det blir en fin dag. Dagspriset på bensin är 15:28 på Macken i byn som även är samlingsplats för pensionärer och hantverkare som tar en förmiddagsfika. Älgjakten pågår fortfarande men det är inte många skjutna älgar som fraktats genom byn, transporterna kanske fått nya vägar. Slakteriet i Hede går för högtryck i dessa tider och kan leverera många goda styckningsdetaljer liksom förädlade delikatesser. Av tre dagar modellflyg blev det två riktigt fina med solsken och vindstilla. Nästa helg kommer de tillbaka och vi hoppas på vackert flygväder.

Nyheter
2019-09-09
Ragnar Dillner

STRÖMMANDE

STRÖMMANDE Nära nollan i natt. Idag får vi passa på att njuta av solen, det kanske kan bli 15 grader. Bäcken vid Lövåsgården är ett vackert inslag i byn, speciellt den här tiden. Fint väder får även de 20-talet modellflygare som gästar Hedlanda denna helg. Det är företrädesvis flygare med JET-drivna flygplan. Några av planen har ett värde av ca 200 tusen kr. Fredag och det kan bli sol på bykrogarnas uteserveringar, väl värt ett besök. Söndag kl. 11.00 är det Gudstjänst i Vemdalens Kyrka
Nyheter
2019-09-06
Ragnar Dillner

SNÖTÅGET

SNÖTÅGET 8 grader, lätt regn men tendens till uppklarnande. Vintern närmar sig och snart börjar tågen med vinterväder rulla in till Röjans station. Förra säsongen var det nästan 10 tusen som valde tåg till Röjan och sedan busstransfer till skidanläggningarna. Under 42 år kunde man åka tåg till Vemdalens station men den 1 februari 1966 lades trafiken ned. Rälsen revs upp och sändes som bistånd till Afrika. Stationshuset 414 meter över havet finns kvar som privat fritidshus. 
Nyheter
2019-09-05
Ragnar Dillner

CAWOK

CAWOK Nollgradigt på morgonen och klarblå himmel (CAWOK). Omväxlande väder i älgskogen kan man säga. Från ett av passen vid Högfjället kunde man se lite rök på förmiddagen, antagligen någon som njuter av nykokt kaffe och en grillad bit falukorv från Änge Chark. Idag småmyser nog hästarna i Lisas hage när det får äta frukost i solskenet. Onsdag då är det kvällsöppet även på Husky, Nya Tonys har öppet alla kvällar. Bara några månader kvar så har även Bageriet öppet.
Nyheter
2019-09-04
Ragnar Dillner

STRATUS

STRATUS 7 grader, lätt regn och låga moln (Stratus). Det lättar frampå dagen och sikte vid alla älgpassen blir bättre. I Vemdalens utkanter strövar en ensam Myskoxe i skogarna. Experter anser att man ska hålla 100 meter i säkerhetsavstånd, inte trevligt om den blir uppretad. Nya bostadsområdet på Vemdalsberget får ännu en gata med tomter. En by i tillväxt som t.o.m bankerna tror på.
Nyheter
2019-09-03
Ragnar Dillner

ÄLGJAKT

ÄLGJAKT 10 grader, mulet och kanske kan det komma en regnskur. Önskeväder för en älgjägare så här på första skitjaktdagen. I moderna tider är ju alla välklädda, speciellt efter ett besök på Ekbergs Jaktlördag med en massa erbjudanden. Kamouflagekläder ska det vara nu för tiden, det kan man säga fanns förr också när alla hade samma typ av klädsel, det funkade bra det också. Det var före laserkikarsikte och mörkerglasögon. Fina älgdragare fanns det även förr. Bilden från 1957 vid Övsjöböle i skogarna kring Alsen
Nyheter
2019-09-02
Ragnar Dillner

ELSPARKCYKLAR

ELSPARKCYKLAR Elsparkcyklar har blivit Stockholm största snackis på sociala medier i sommar. Det finns nog minst tiotusen av dessa på gator och torg. Det är inget fel på cyklarna, men det verkar som att många som kör dessa helt har tappat besinningen. Man kör fort, utan hjälm, ofta minderåriga och väldigt ofta två på samma cykel. Det värsta var väl en vuxen som skjutsade en treåring, mot trafiken, mot rött och alldeles för fort. De på bilden är prydligt uppställa, men så är inte alltid fallet, många har en tendens att hamna framför butiksdörrar, på busshållplatser m.m.
Nyheter
2019-09-01
Tommy Jarnbrink

2 tum 2

2 tum 2 18 grader, mulet innan sol kan man hoppas. Klövsjö Bygghandel bygger nytt, stora lokaler vid infarten till hotell Klövsjöfjäll. När det är färdigt lagom till nyår blir det en konkurrent till både AB Karl Hedin i Vemdalen och Byggvaruhandeln i Svenstavik. Fredag och en ny helg på gång. ÄlgHälga i Svenstavik  och Jaktlördag hos Ekbergs
Nyheter
2019-08-30
Ragnar Dillner

FRUKTODLING

FRUKTODLING Mulet, fuktigt och 20 grader, lite tropiskt kan man säga. Det kan vara anledningen till att det t.o.m går att ha äppelträd som ger frukt i Vemdalen i år. Riktigt roligt att se, vet att det även finns på några andra ställen i byn, bilden är från Västerlånggatan. Om det blir tillräckligt för en leverans till ICA vet vi inte.
Nyheter
2019-08-29
Ragnar Dillner

POSTKODEN

POSTKODEN 15 stigande till 25 grader idag, lillördag dessutom. Kan det bli en afton att tända grillen eller att besöka byns uteserveringar. På Vemdalsskalet verkar någon besökt krogen och sedan lullat hemöver med hjälp av sitt fordon. Väl inne på Gamla Landsvägen gick det inte bättre än att halva raden av postlådor krossades och spreds ut i vägkanten. Även lådornas innehåll spreds ut i terrängen. Nu kommer det komiska, nummerplåten till fordonet låg kvar bland spillrorna av lådorna.
Nyheter
2019-08-28
Ragnar Dillner

15:43

15:43
Dagen bjuder på strålande sol och drygt 20 grader, kan inte bli mycket bättre en sensommardag. 15:43 för 95 oktan är 12 öre lägre än i Hede, det vi också glädjas åt. den 7 oktober 1958 kostade 40 liter bensin 30 kr och 40 öre. Jakten på säsongspersonal pågår för fullt samt jakten på bostäder. Många av säsongarna vill bo i Vemdalen by. På det berömda Facebook finns en grupp där man kan lägga upp ledigt boende eller lägga in att man söker. På Fjällglimten finns 10 lediga lägenheter, borde passa för vilken åldersgrupp som helst.
Nyheter
2019-08-27
Ragnar Dillner

KLÖVSJÖFJÄLL

KLÖVSJÖFJÄLL 18 grader och strålande väder. Det verkar gå mot ett värmerekord för älgjakten. Björnjakten är redan igång liksom fågeljakten. Klövsjöfjälls nya byggnad på fem våningar med 38 dubbelrum, gym, restaurang och outletbutik har nått takhöjden. Lite ovanligt men snyggt med den svängda fasaden där rummen har utsikt mot Klövsjö by. Bygget ska stå färdig lagom till påsken 2020.
Nyheter
2019-08-26
Ragnar Dillner

TAK-KROG

TAK-KROG Det allra senaste och det allra minsta i krog-Stockholm är SMÖR. Restaurangen heter egentligen Smörlotten, då den inte är större än en kolonilott. Här serveras gourmetmat på taket av Söderhallarna, tio våningar upp. Ett fåtal smårätter som ändras efter tillgång på råvaror. Mycket bra mat och hyfsad utsikt. Billigt framför allt, men ingen alkohol. Allt är boilogiskt nedbrytbart. Träskedar och soppskålen är av pressat trä också.
Nyheter
2019-08-24
Tommy Jarnbrink

GRÄNSFJÄLLEN

GRÄNSFJÄLLEN 6 grader och regnmolnen har lämnat fjällen, snart värmer solen igen. Vägarna på Norska sidan är kantade med bilar från Sverige, nu råder tider för svampplockning. Att dömma av bytet verkar alla fått sitt behov av Kantareller denna gång också.
Nyheter
2019-08-23
Ragnar Dillner

BJÖRNSPANING

BJÖRNSPANING
14 grader och det kan bli strålande solsken när dimman lättat. Igår startade björnjakten och efter första dagen har 11 björnar fällts i länet varav 3 i södra delen där Härjedalen ingår. Vid flygning över Sonfjället, Vemhån och Björnrike kunde ingen björn upptäckas.  Dagen höjdpunkt som även kan ses som en utmaning är skolstarten. För några är det livets första skoldag, andra ska börja högstadiet eller gymnasiet vilket kan vara extra spännande. Själv minns jag min första lärare Anna Lanz i skolan i Kluk/Östbacken.

Nyheter
2019-08-22
Ragnar Dillner

FOTBOLL

FOTBOLL 16 grader och solsken, det kan vara bra för kantarellerna i Stuggudal. Fotbollssäsongen i Vemdalen börjar gå mot sitt slut. 21 september har damerna sin sista hemmamatch på Vemvalla. Vemdalens IF hade på 70-talet ett framgångsrikt lag som var ytterst nära att gå upp i div 3. Kruxet vara att på hemmaplan vinna över bottenlaget Alsen och så blev det inte. Nu finns bottenlaget i div 3, ja så kan det gå. Många kända spelare har fostrats i Vemdalens IF, den mest kände torde vara L-G Tjärnås. Kent Johnsson var en duktig målvakt som gick vidare till högre division, liksom Oscar Jonsson.
Nyheter Sport
2019-08-20
Ragnar Dillner

LIVET PÅ EN BLOMMA

LIVET PÅ EN BLOMMA
15 grader och solsken, en fin höstdag. Ännu ett stort evenemang är över för dette år. Fjällmaran som lockade 900 deltagare genomfördes under lördagen, vädret var väl sisådär men stämningen var god. Vi behöver många store evenemang för att locka folk till Vemdalen. Sänder stt stort tack till arrangörerna. Ett febrilt arbete pågår i rabatterna nu inför den kyliga perioden, det gäller för insekterna och flygarna, om humlor nu kan flyga att samla energi så livet får en mening även nästa år.
Nyheter
2019-08-19
Ragnar Dillner

URSKOG

URSKOG Bara trettio minuter från Stockholms City, ligger urskogen i Tyresta. Den unika skogen med väldiga träd med 400 år på nacken, ett virrvarr av grenar, rotvältor och multnande träd, ett hem för sällsynta växter och djur – det är Tyrestas urskog. Trots att det bara är någon kilometer till närmaste bostadsområde förmedlar urskogsdelen av nationalparken, norr och öster om Tyresta by, en äkta känsla av vildmark.
Där finner vi stora hällmarker med grova, gamla tallar på både två- och trehundra år som sträcker sig mot ljuset med mäktiga kronor. Ja, den äldsta tall som påträffats i nationalparken är faktiskt över 500 år gammal!
Nyheter
2019-08-18
Tommy Jarnbrink

MÅNGA

MÅNGA Halvbra flurväder. Sen uppdatering idag, hade full dag på Hedlanda igen.
Nyheter
2019-08-16
Ragnar Dillner

ASFALT

ASFALT 15 grader och solsken, en fin höstdag. På lördag avgörs årets upplaga av Fjällmaran, vi får hoppas att vädret består. Väg 84 från Långå till Tännäs har fått ny beläggning, hela sträckan utan uppehåll. Känns ovanligt i Härjedalen med så jämn och fin väg.  Även broar och räcken rustas. I morgon invaderas Hedlanda och Gästis av Young Pilots. 11 ungdomar och 12 piloter ska flyga i fjällen och öva navigering och spaning. Serveringen öppen torsdag-lördag.
Nyheter
2019-08-15
Ragnar Dillner

PIGLÖRDAG

PIGLÖRDAG 14 grader och halvklart. Risk för skurar - Ja kanske. Det fejas fortfarande med klockstapeln som ska få lite nya spjälor och mera tjära. Ganska fullt på ICA:s parkering redan på morgonen. Kan konstatera att det är mest turister vilket är mycket bra. Det är några veckor kvar på den säsongen innan vi går in i jakttider. Onsdag då öppnar Husky för kvällar ons-lör. Kanske blir det en riktig Piglördag just ikväll.
Nyheter
2019-08-14
Ragnar Dillner

HALVVÄGS

HALVVÄGS 12 grader, mulet men uppehåll just nu. Det känns som om sommaren är halvvägs på väg mot höst. Då tröstar vi oss med att hösten har ju så många fina dagar med alla vackra färger. Halvvägs eller nästan har Blå Eken kommit med det nya huset på Skalets Torg. Troligen blir det ingen inflyttning detta år. Positivt kan vara att vinterbesökarna får se hur det byggs och investeras även kommande säsong.
Nyheter
2019-08-13
Ragnar Dillner

STÄLLPLATS

STÄLLPLATS
Regn och rusk och 12 grader kan man säga om förmiddagen i byn. Helgen trav på Björnvalla var som vanligt ett bra genomfört evenemang. Det är bara att gratulera den trogna staben som orkar håll i trådarna. Byn behöver återkommande händelser. Turistströmmen fortsätter ännu några veckor och antalet husbilar är mycket stort. På Hedlanda har föreningen 8 ställplatser varav hälften med el. Genomsnittet i sommar är 2 bilar/dygn. Lite mer när det är något evenemang. Det ger goda intäkter till föreningen.
Nyheter
2019-08-12
Ragnar Dillner

HEMLIGA HUSET

HEMLIGA HUSET Stockholmare som jag är och ganska flitig gäst på Vemdalsskalet, trodde jag att jag hade sett alla gamla stugor på Skalet. Men i somras "hittade" jag en liten stuga uppe på berget, precis där Pensionären går ned från Hovde. Såg den först på håll, men blev sedan så nyfiken att jag gick upp och letade, bland sten och granar. Många barn i skidskolan, har nog blivit informerade om att här bodde tomten eller Hovdegubben på sommaren. Mysteriets lösning ficka jag, när jag från flera håll blev informerad av att en tidigare ägare av Vemdalsskalets Högfjällshotell hade detta som "gömställe", när han ville vara ifred.
Nyheter
2019-08-09
Tommy Jarnbrink

SISTA MARKNADEN

SISTA MARKNADEN Uppklarnande och 14 grader på sista marknadsdagen. Ja sommaren rusar iväg. Men vi får passa på att gå på marknaden, några av knallarna står på Nya Tonys parkering men de flesta på Hembygdsgården, eller varför inte ta en tur med helikoptern till jaktmarkerna. Snart vidtar höstens aktiviteter med bär- och svampplockning samt de så viktiga jakten. Svampplockning också en typ av jakt som för och bybor ofta bedrivs på den Norska sidan av gränsen.
Nyheter
2019-08-08
Ragnar Dillner

STRATUS

STRATUS 12 grader och det regnar fortfarande. Åska, blixtar och regn under natten. 2 skogsbränder är rapporterade, helikoptrar deltar i släckningen i håglös terräng. Det är nog bra att det fortfarande regnar.
Nyheter
2019-08-07
Ragnar Dillner

DRAMATISKT

DRAMATISKT 15 grader stigande. Cumulus men kanske lite regn till aftonen. Ambulanshelikoter och vägambulas möts på Hedlanda för omlastning av patient. Samtidigt en tankning av amerikanskregistrerat sjöflyg. Hedlanda används också vid flyg med brandhelikopter. Brandflyget med  Svegs och Östersunds flygklubbar tankar inför varje brandflygning. Igår var det även utryckning för räddningstjänsten i Hede och Vemdalen för släckning av ladugårdsbrand i Klövsjö
Nyheter
2019-08-06
Ragnar Dillner

100 ÅR

100 ÅR 16 grader och morgondiset har lättat, det blir en klarblå dag. Röjan 100 år firades igår, 600 personer kom och lyssnade till musik, tal och mera musik, Utställning av gamla fordon som hade koppling till Röjan fanns också. Där fanns en Volvosugga som körde skolskjutsarna till Klövsjö på 60-talet. Inne i den renoverade stationsbyggnaden visades bildcollage från Röjans storhetstid. Restaurerade reklamskyltar för ett 30-tal företag som har funnits i byn fanns också att se. På den nyasfalterade stationsplanen fanns kaffe, hamburgare och kolbullar att köpa.
Nyheter
2019-08-05
Ragnar Dillner

HJULING

HJULING 17 grader, solsken och lite nordlig vind. Motoraktiviteter finns på Hedlanda, 4-hjuling på crossbana tor-lördag. I helgen är det även en del modellflyg igen. På eftermiddagen anländer en Hovard från Norge för den med flyghistoriskt intresse. 
Nyheter
2019-08-02
Ragnar Dillner

MARKNAD

MARKNAD Ingen frostnatt som det var igår. Nu strålande sol på näst sista marknadsdagen för denna säsong. Lite konstigt att det ska snart vara över nu när det precis kommit igång. Helikoptern som erbjuder rundflyg har landat vid Åsgatan. Storm Helikopter erbjuder rundflyg på marknaderna i Funäsdalen och Vemdalen. Ni som blir mer sugen på flyg kan komma till Hedlanda i morgon eftermiddag och följa med i en Norseman (Spökis gamla fjällflygmaskin). Ikväll är det musikunderhållning i kyrkan kl 20.00
Nyheter
2019-08-01
Ragnar Dillner

BIBLIOTEK

BIBLIOTEK Strålande sol men en kylig morgon, endast 10 grader. Troligen det dubbla till kvällen. För några år sedan var det ett himla rabalder i byn då biblioteket behövde flytta för att ge nya utrymmen på skolan för elever och lärare. Det fanns många förslag på lokaler men till sist hittade kommunen två moduler som byggdes ihop med befintliga skolan. Det blev en alldeles utmärkt lösning och utlåningen har ökat. Just idag var det Östen som var semestervikarie för ordinarie personal. Flytten gör att bibblan kommit närmare genomfartsvägen, det gör att turister lättare hittar in. Det finns datorer för sökning efter utflyktsmål eller annan värdefull information för en besökare.
Nyheter Kultur
2019-07-31
Ragnar Dillner

BADPLATS

BADPLATS
Uppklarande och 15 grader efter nattens regnskurar. Bra och fina ställen att bada på saknas inte i Vemdalen. Det finns många platser längs Veman som spännande och lämpliga för bad. Ett av de bästa platserna är fallen långt upp längs Sörveman. Under vägbroarna verkar det också populärt. Badet på Campingen som under 50 år varit mäkta populärt har minskat i popularitet nu när glasskiosken är stängd. Badet i Hede har varit nästan fullbelagt den senaste veckan. Där serveras dagens lunch från Ylvas Kök samt både glass och fika. Gräsmattan kring badet är en naturlig plats för dagen lägerplats för familjerna.
Nyheter
2019-07-30
Ragnar Dillner

SÅGBÄNKEN

SÅGBÄNKEN 25 grader och stigande, endast skyhöga molnslingor. Under några dagar har brandflyget kört dubbla rundor i Härjedalen. Igår vid lunchtid upptäcktes en brand i trakten av Överturingen. Förr i tiden fanns det flera sågverk i byarna dit skogsägarna körde sina stockar för att få bräder och plank. Längst ner på Östgärdegatan finn ett bevarat och i funktion. Det står där som en konstnärlig installation och påminner om tider från förra millennium.
Nyheter
2019-07-29
Ragnar Dillner

VÄRMEBÖLJA

VÄRMEBÖLJA 27 grader och molnfritt, nu längtar man efter en vindpust. Hårda tider för djuren i hagen och i skogen. Det är jobbigt för och tvåbenta också. På Hedlanda börjar 4 dagar med modellflyg idag. Serveringen är öppen, där finns kylda drycker och mycket annat. I Vemdalen by är det som vanligt marknad på torsdagar, rundflyg med helikopter vid Nya Tonys.
Nyheter
2019-07-25
Ragnar Dillner

TJÄRA

TJÄRA 25 grader och Cumulus, skönt att det fläktar lite ibland. Klockstapeln från 1775 får lite omsorg. Hemkokt tjära ska det vara på de spånklädda stockarna. Vapenhuset fick nytt spåntak 1975. Jobbet utfördes av 2 unga talanger under några regniga veckor.
Nyheter
2019-07-24
Ragnar Dillner

DUBBELRUM

DUBBELRUM 23 grader och halvklart men någon skur kan det säkert bli. Snickarna Sitg och Qorban lägger klickgolv i den lilla stuga som ska komplettera rummen på Hedlnda. Till helgen blir det modellflygträff i 4 dagar och huser är redan bokat. Svenska och Norska modellflygare träffas och flyger både Jet och proppeller. Serveringen är öppen 
Nyheter
2019-07-23
Ragnar Dillner

10 Augusti


TRAVDAG

TRAVDAG 10/8 är det bygdetrav på Björnvalla med första start kl 13. Det blir 7-8 st spelbara lopp och du kan även spela V3, det finns lotter, fika och hamburgare. Entré, program och parkering 50 kr. På kvällen är det ”after trav” på Husky med buffé och livemusik med ”Steam City” för 180 kr. Alla är välkommen men man måste anmäla sig. Vill du bo över finns Gästis Vemdalen där du kan boka rum eller lägenhet, tel 0684-30640. I över 20 år har det varit trav i Vemdalen och dagen och kvällen har alltid blivit en helt fantastisk dag. Frågor och funderingar? 070-3504238/Diana Varmt Välkommen hälsar Härjedalens Travklubb!

HÖGHUS

HÖGHUS 18 grader och tendens till uppklarnande. Klövsjöfjälls nya hotellbygge har nått högsta höjd, 5 våningar. Det blir förutom en mängd rum både Spa och ny restaurang. Fantastisk utveckling i alla delar av destinationen
Nyheter
2019-07-22
Ragnar Dillner

MOTORSTOPP

MOTORSTOPP 20 grader och solsken, det blir hett idag. Mitt under rundflygningen igår kunde plötsligt inte helikoptern lyfta. Mekaniker tillkallades från Östersund för att analysera felet. Nu står maskinen kvar på Åsgatan i väntan på nya komponenter. Rundflyg blir det på Hedlanda den 2 och 4 augusti. Då kommer Norwegian Spitfire Foundation med en Norseman och en Harvard. Norseman är samma maskin som Spökis använde för sina räddningsuppdrag i Svenska fjällvärden en gång i tiden. Fredag och strålande grillväder, vi får hoppas det håller långt in på kvällen.
Nyheter
2019-07-19
Ragnar Dillner

MARKNAD

MARKNAD Efter regn kommer sol. Uppklarnande och det blir sol och 18 grader idag. Marknadsknallarna kan se fram emot en fin dag med god försäljning. Rundflyg med helikopter blir det också om helikoptern inte plötsligt måste till någon skogsbrand. Alla vet vi hur det var för ett år sedan med bränder i vår närhet och rökdimmorna som låg över Härjedalen.
Nyheter
2019-07-18
Ragnar Dillner

LILLÖRDAG

LILLÖRDAG
15 grader, halvklart och temperaturen är på väg upp. Lillördag, även lillelördag eller piglördag, är en benämning för den vardag, vanligen onsdag, som förr utgjorde ledig dag för tjänstefolk och hushållsarbetare. Vi får väl ta oss ut i det fina vädret till kvällen och besöka Nya Tonys eller Husky, bägge restaurangerna har eftermiddagssol på verandan. Dagspriset på bensin är 15:88. Tack till alla som svarade på gårdagens fråga. Nu vet vi att det är en humlebagge, trichius fasciatus.
Nyheter
2019-07-17
Ragnar Dillner

KUSAR

KUSAR 10 grader och mulet. Tråkigt att det inte kommer någon riktig sommar, bara någon dag i taget. Många insekter och kusar kan vi se på sommaren. Denna satt på poolkanten, är det någon som vet vad det rör sig om så meddela gärna på [email protected]
Nyheter
2019-07-16
Ragnar Dillner

2 " 2

2 " 2 10 grader, mulet och regn, möjligt att det klarnar upp under dagen. Evenemangen duggar tätt på Hedlanda. Först var det 1050 bilar på besök. Förra veckan var det kojbyggarvecka. 16 barn från skilda håll i Sverige samlades varje mogon för att bygga kojor. Det blev en fin sammanhålling i de bygglag som bildades och många nya vänner hittade de. Kojorna som mer liknade små stugor blev alla klara med tak och dörr. När vecka var över var det flera som ville ta med sig sina byggnader hem till fritidshuset. Sista dagen blev det taklagsfest med varm korv och glass.
Nyheter
2019-07-15
Ragnar Dillner

PÅLLE

PÅLLE Strålande sol och 17 grader på morgonen. Hästarna i hagen njuter av dagen. I Vemdalen by finns det många hästar, kanske lika många nu som när byn hade jord- och skogsbruk. Under en tid fanns många framgångsrika travhästar också. Nu är det bara ett travstall kvar men fortfarande mycket framgångsrika. Fredag och ett extra fint grillväder, vi får ta en titt i köttdisken på ICA och se vad som kan locka.
Nyheter
2019-07-12
Ragnar Dillner