MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

HOVAR

HOVAR 10 grader och uppklarande även denna dag. Hettan kommer till helgen, lagom till sista marknadsdagen på Hedlanda, för i år i alla fall. Hästarna i hagen verkar trivas i morgonsolen. Hörde att det utreds hur länge man får ha hästhagar på samma plats. Kanske efter 10 år så måste marken saneras, tänk så mycket energi som läggs på utredningar medan hästarna fixar energi till jordbruket. Onsdag och lill-lördag igen, Husky och Härjedalspizzan får nog räkna med fulla hus till aftonen, fortfarande många turister i området. Träffade ungdomar från Tyskland i en folkabuss som hoppades att kunna ta sig till Nordkap. Kan bli klurigt vid gränsen kan man tänka sig.
Nyheter
2020-08-05
Ragnar Dillner

SPIRA

SPIRA Kylig och fuktig morgon men hettan är på gång. Det talas om att kyrkogårdar är några av de få platser i städer där det finns gröna områden. Det har blivit en anledning till att många besöker kyrkogårdar och ser dem som en parker. De används för motion, picknick och fester. Kan det handla om generationsväxlingar hur man ser på den kyrkliga marken. Här i Härjedalen har vi gott om plats, drygt en kvadratkilometer per invånare och rymligare blir det spår man.
Nyheter
2020-08-04
Ragnar Dillner

DESIGN

DESIGN 18 grader på förmiddagen och nattens regn har gjort en paus. Färghandeln i Hede är även en välsorterad Designbutik. Man går dit för att köpa en burk färg och kommer ut med en hel del annat, i butiken finns lösningen på dina presentproblem eller du hittar en ny inredningsdetalj till hemmet. Hede Färg & Måleri har flera gånger fått utmärkelsen "Bästa monter" under mässan Lodge & Lya som är varje år i anslutning till Allhelgonahelgen. Butiken är även ombud för Systembolaget.
Ny vecka och nya turister som är på resa genom Härjedalen, det går bra nu för flera campingar och de som håller med ställplatser för husbilar. Parkeringen på ICA är en bra måttstock antalet besökare i området. Pandometern visar 13:63
Nyheter
2020-08-03
Ragnar Dillner