MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

STÄLLPLATS HEDLANDA

STÄLLPLATS HEDLANDA Ännu en dag med hetta på ingång. Snart finns det inte ens några små högar av snö i Vemdalen By. Ställplatserna på Hedlanda används flera gånger i veckan redan nu i maj. Camping med husbil är ett växande alternativ och det byggs ställplatser på många ställen. De som uppskattas är att kunna ta hunden på längre promenader där man stannat för natten, det är nästan viktigare än tillgång till dusch och toalett. Hedlanda har 10 platser varav fyra med EL.
Nyheter
2024-05-16
Ragnar Dillner

HALLBYGGE I VEMDALEN BY

HALLBYGGE I VEMDALEN BY Nu byggs allaktivitetshallen i Vemdalen by!
Vemdalsfjällens företagareförening har idag beviljats stöd från Region Jämtland Härjedalen, vilket var den sista pusselbiten för att kunna starta hallbygget. Detaljprojektering av byggnaden påbörjas omgående i samarbete med lokala företag och föreningar Vemdalen och Hede. Allaktivitetshallen kommer därmed att öppnas senast under första halvan av 2026.
Nyheter
2024-05-15
Ragnar Dillner

FINT SKA DET BLI I VEMDALEN BY

FINT SKA DET BLI I VEMDALEN BY
Sommarvärme och sommarfint. Kommunen ser om sina lådor i byarna i Härjedalen. Det görs flera gånger och följer årstiderna. Speciellt roligt att de sker nu utanför Härjedalspizzan som igår meddelade att de ska investera drygt 20 miljoner i en fabrik för att baka pizzor. Bara att än en gång Gratulera.
Nyheter
2024-05-14
Ragnar Dillner

VÄRME

VÄRME 15 grader varmt från morgonen. Snösmältningen på fjället är tydlig dag för dag. Till kvällen når det ner till byns vattendrag, högvatten nu kan man säga. Nu är det bekräftat, ett ryckte som surrar några år. Härjedalspizzan bygger pizzafabrik i Vemdalen. Under några år har det provbakats, de frysta pizzorna har sålts via ICA i länet. Nu är det dags att växla upp och bygga en fabrik. Vi gratulerar Jan med personal till detta - Unikt kan man nog säga.
Nyheter
2024-05-13
Ragnar Dillner

STÄLLNING

STÄLLNING Runt nollan och snö på marken i tidig morgon. Hoppas den smälter under dagen, vi är trötta på snö och rattmuff nu. Bygget av det 4:e huset med lägenheter är på gång i Vemdalen By. I alla fall har ställningen kommit på plats. Sättet att bygga har förändrats i modern tid, förr började byggen inte med en ställning, det var inte bättre förr. De första modellflygarna har anlänt till Hedlanda för helgens pådrag. Modellflyg är heller inte vad det var förr. Nu är det Jetbränsle som gäller och vingarnas spännvidd är flera meter.
Nyheter
2024-05-08
Ragnar Dillner

NY TOPP

NY TOPP Plus sju grader och solsken, hyfsat får men säga. Vårsådden får vila någon dag till men om man vill trotsa vädret så har ICA laddat med produkter för vackrare rabatter. På Vemdalens Gästis pågår byte av tak, det gamla har nästan 200 år på nocken. Känns konstigt att meteorologen varnar för en decimeter med nysnö i morgon. Snösvängen lär ha ställt av all jourverksamhet för säsongen. Mosippan blommar i alla fall på sina undangömda platser.
Nyheter
2024-05-07
Ragnar Dillner

SNÖBYAR

SNÖBYAR Nära nollan och det befaras snöbyar i fjälltrakterna. Det var den sommaren det kan man säga. Plus 25 grader på lördagen och nu kommer 10 dygn med kyla och nederbörd. 1977 i maj när jag försökte skapa rabatter vid mitt nybyggda hus i Vemdalen By kom en dam förbi och gav goda råd. Ester hette hon och berättade för mig att i Vemdalen planterar man inget före midsommar, det för kallt i jorden och det kommer mera snö. Kan erkänna att det låg något i vad hon sa, i alla fall den sommaren. Just nu är det vårflod i byns vattendrag, den antydan till sjö som brukar uppstå vid Åsgatan är på gång.
Nyheter
2024-05-06
Ragnar Dillner

MITT I BYN

MITT I BYN Plus åtta redan på morgonen och strålande solsken. Vet att några kommer att ta en skidtur på förmiddagen innan snön på fjället börjar smöra till sig. På Byn städas det på parkeringar och offentliga ytor, det har även börjat krattas bland fjolårslöven. Rabarbern har lämnat underjorden, våren är verkligen på väg även i Vemdalen By. Många i byn har lättat på klädseln och killarna har hoppat in i sina kortbrallor. Vattenståndet i Vemorna är lite högre idag än under gårdagen.
Nyheter
2024-05-03
Ragnar Dillner

VATTENSTÅND

VATTENSTÅND Sju grader varmt på morgonen, uppsprickande molntäcken, det blir en varm dag. Vattnet har börjat stiga i Vemorna men det dröjer innan det går över brädden. Det finns gott om snö på fjället som ska leta sig ner till våra vattendrag. Vill man ta en skidtur så funkar det bra har jag läst, bäst är i tidig morgon. Epoken Restaurang Husky närmar sig slutet. På fredag är det Countryafton och i mitten av maj stänger de för gott.
Nyheter
2024-05-02
Ragnar Dillner