MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

C2H5OH

Kylig natt, dock inte frost. Vi får hoppas på lättnader i molntäcket så att solen kan titta fram. Helgens stora händelse var invigningen av storstugan på Hembygdsgården. I strålande solsken klippte ordförande Kristina Kristoffersson bandet, tal hölls av Heimbygdas ordförande Trine Amundsen och Jamtlis Britt-Marie Borgström som varit med och skapat miljöerna. Och visst var självaste familjen Halvarsson Skott-Månsdotter hemma just denna dag!
Nu har Ingo fått nytt ställe för påfyllningen. Tankbilen fylla på utan att blockera gångvägen, cykelbanan och ena filen på genomfartsleden. Vi har även fått några nya bränslesorter i och med ombyggnaden. Det kan bli lite förvirrande när man ska tanka sina bilar. Vissa motorer kräver speciella drivmedel, kolla med tillverkaren är nog det bästa. Ny vecka och full fart på byggnationerna på fjället och i byn. Nu är det älgjakt och samtidigt har lingonen börjat mogna. Det kan bli lite konflikt. Såg plockare längs flygrakan på förmiddagen.

C2H5OH<br>

Etanol är en alkohol som kan användas som bränsle för förbränningsmotorer i t.ex. personbilar. I Sverige säljs blandningen E85, med ca 85 % etanol och 15 % bensin på sommaren. På vintern ökas bensinandelen tillfälligt till 25% för att öka lättantändligheten och kompensera emot kylan vid kallstarter


Nyheter
2021-09-06
Ragnar Dillner

Ragnar DillnerReporter