MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

SAMISKA

Plus 11 grader men det hänger lite regn i luften. Den lilla värme som finns gör att gräsmattorna i byn har börjat grönska på riktigt. Några dagar till och ljudet av gräsklipparna hörs över byn.
Vemdalen By har ju ny butik sedan en tid då Lisa Kråik öppnade sitt Samiska hus "Vemdalen Bovre". Förutom samiska inredningsdetaljer samt kött från vilt finns även ett café. Det kommer snart att få en uteservering som avgränsas av en fin gärdesgård mot gatan. Huset har en tråkig fasad, den grönfärjade plåten passar mer på en lokal i ett industriområde, så lite gärdesgård piffar upp.
Saknaden av Mackens stängda butik, café och korvkiosk kommer allt längre bort. Det man saknar från Macken är tillgång till biltillbehör såsom olja, spolarvätska och kylarvätska mm. Fanns även några hyllmeter med andra tillbehör till fordon. Fika kan man köpa i hos Bageriet, Husky, Samiska och Härjedalspizzan så det behovet är ordnat. På flera håll i byn förutom på skolan städas och krattas det. Blomlådor på allmänna platser fylls med jord och snart ska det planteras.

SAMISKA

Nyheter
2021-05-19
Ragnar Dillner

Ragnar DillnerReporter