MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

RÖJNING


Minus 10 grader och solsken, 5 cm puder har kommit under natten, blir mest bara snörök av det.
Idag den 5 februari har Miljö- och byggnämnden beslutat att inte längre kräva att restaurangerna i Berg och Härjedalens behöver utrymma sina serveringsytor klockan 20.30. Ett nyhetsbrev om det går ut till samtliga krögare under dagen.
Åkeriet har städdag på gång och cykelvägar idag med början vid Ekbergs. Regeringen har utnämnt 4 ministrar på morgonen. Nu kanske det kan bli någon ledig som blir Landshövding i Jämtland.
Fredag och myspys för många familjer men Tacos och fiaspel framför teven.
I morgon är det Samernas Nationaldag, då tycker jag alla ska tänka "Gulligt". När vi ändå går till Designbutiken och spelar på hästar kan vi ta ut seger i förskott och besöka Vemdalen Bovre och köpa en kopp Samiskt kaffe eller någon annat internationell från Baristamaskinen. Det är ju lite mildare idag, vet att många väntat in och idag beger sig upp på fjället för en skidtur.
Den svenska para-alpinisten Ebba Årsjö boende I Vemdalen och tävlande för Vemdalens IF dominerar i årets världscup. Efter tre segrar vid världscup-premiären i Schweiz, en i slalom och två i storslalom, slog hon till på nytt i dag när det var dags för fartgrenar i Österrike.

RÖJNING

Nu minns vi N.A.L

Samernas Nationaldag är det den 6 februari, bilden från en kväll på Kockens Wärdshus.


Nyheter
2021-02-05
Ragnar Dillner

Ragnar DillnerReporter