MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

BOXEN

Efter en natt med regn är det nu kyligt och blåsigt, ingen bra dag för inomhusaktiviteter.Lokaltidningen TH fokuserar den här veckan på förslagen politiker och tjänstemän har kring kommunens byskolor. Ortsborna vill såklart behålla sina skolor, hel förståeligt. Det vill även politikerna men de har problemet att lösa underskottet. Alla förvaltningar i kommunen måste se om det går att göra besparingar, även skolan. Alternativet är att hitta annan finansiering. Det finns ett uttryck inom det företagande samhället och på arbetsplatser. "Kom inte med förslag - Kom med förslag". Vi som engagerar oss borde komma fram till alternativa förslag och hjälpa politikerna med nya lösningar utanför boxen, verkar ibland som flera sitter på en lösning. För Vemdalens del är det i första hand Förskolan som måste få till fler lokaler.

BOXEN

Angående BOX så pågår det diskussion och förstudie om en Aktivitetshall mitt i Vemdalen By, Företagareföreningen håller i frågan just nu.
Det kan vara en del av lösningen på lokalbrist för skolan. En hall innehållande yta för gymnastik/handboll, Padel, klättring, trampolin, hopp och rörelse samt gym.

Större hallar har även servering, butiker, grupprum för uthyrning som  kan användas för mindre kalas eller möten. Här kan kommunen vara med och hyra in sig. Men det känns som den frågan redan har sitt svar, vi minns ju hur det gick med badhuset som byns företagare planerade. Snart valår!
Nyheter Sport
2020-09-16
Dela denna artikel
Ragnar Dillner

Ragnar DillnerReporter