MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

Viktkliniken

Föllinge igen! Lika vackert än, med sommarens lummiga grönska och blommor överallt. Föllinge är backigt och är en vacker bygd. Sist jag va här var det vinter och jag tävlade på längskidor i tonåren.Men nu är jag här av en annan anledning, även om jag återigen kämpar i Föllingebygdens kuperade terräng .

Viktkliniken<br>

Jag har nämligen diastas ( delade magmuskler) Det är inte ovanligt att man kan få detta efter graviditeten, och utan  magmuskler fungerar inte ryggmusklerna heller särskilt bra. På grund av detta kunde jag tex.inte springa eller hoppa, och jag  som alltid älskat att springa och träna. Jag är på Viktkliniken tredje veckan nu och för mig ligger fokus på att träna upp min grundstryka. Framförallt mina magmuskler och därmed få bättre rörlighet med promenader, gymträning, högintensiva träningspass, yoga och simning. Fördelen jag har haft är hjälp av , läkare, träningscoach, osteopat, yogainstruktör, dietist, pt, sjuksköterska mm.
Sista veckan på min vistelse kunde jag FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ ÅRATAL SPRINGA!! Det är många år sen jag kunde det. jag är otroligt glad, nöjd och stolt att jag kunnat göra  det som jag förut såg som omöjligt.Det här hade jag aldrig klarat själv! På viktkliniken fick jag fick lära mig om bra kost och fysisk träning , vi hade föreläsningar och utflykter. Vi var ett härligt gäng som tappade en hel del i vikt och kom igång med träning och jag har fått nya vänner för livet.
Jag frågar  Mattias Lag en av ägarna och träningscoach  på Viktkliniken.
Hur började det?                                                                                                                                                
Jag vägde 158 kg och hade dålig rörlighet, diskbrock,högt blodtryck, diabetes och dåliga levervärden. Jag Jobbade som kock på min egen krog på den tiden. Jag visste innerst inne att jag måste göra något för min sviktande hälsa. Jag Sökte på internet efter någont ställe dit man kunde åka för att få hjälp.  Men hittade inget alls.  (Operation var inget val för mig.)
Då dök möjligheten upp att söka  till Biggest Looser, jag tog en chansning och sökte och hade turen att komma med I programmet. Det spelades in sommaren 2018 och visades i TV4 året  efter , (2019) Det blev verkligen en omvälvande resa från sjuk till frisk. Man gick långa promenader och jag funderade ofta på om jag skulle starta upp nåt liknande verksamhet som det jag gick igenom i Biggest Looser där man fick hjälp med tex. viktkontroll och kosthjälp tillsammans med personlig utformad träning.
Mattias var själv med till de sista dagarna i BL men fick problem med hjärtat och fick avsluta BL i förtid men var otroligt nöjd med resan från sjuk till frisk- från 158kg -115kg , det var verkligen en stor förvandling och satte tankarna om en viktklinik i rullning. Som av en slump blev Föllingegården, ni vet fd Lilly Johanssons hälsohem till salu. Sagt och gjort så köptes gården och alla planer sattes  igång. Och på den vägen är det, Nu driver Mattias gården tillsammans med Tomas Källman. Här får man både  hjälp med mat och träning. Där träffar jag också träningscoachen Sandra Svensson , som kom till viktkliniken i oktober 2019 och har nu gått ner 55kg. Fantastiskt!
Här får man hjälp med såväl fysisk träning  som mental pepp .Man träffar först en läkare så att man får individuellt anpassad träning efter just sina förutsättningar.Man får grundläggande kostförståelse och en medvetenhet att skapa goda förutsättningar för att få det att fungera hemma sedan och därmed få en fullgod  hälsa . Jag är väldigt glad att jag satsade dessa 3 veckor på viktkliniken och på mig själv , 13 cm mindre mage och ett friskare liv.
Kolla in på Viktkliniken.se eller viktkliniken på FB. Ta kontakt med Mattias eller Tomas om ni är intresserad.
0645-51000
//Lil Svedberg
Går såklart bra att kontakta mig också.

Mattias

http://viktkliniken.se


Nyheter Kultur
2020-09-06
Dela denna artikel
Hedeviken

HedevikenReporter