MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

En av områdets 27 krogar

16 grader kallt, låga moln och kornsnö i luften. Inte den bästa dagen att ge sig ut på fjället när sikten bara är 100 meter i låglandet. Kanske tom svårt att hasa sig ner för pisterna. Då kan vi rekommendera ett besök på Bräjks Matbar högst upp på Terrassvägen i Björnrike. Det mesta handlar om ”härlagat” i Bräjks verksamhet samt trevligt bemötande.

En av områdets 27 krogar


Text från Bjärks hemsida. bjarks.se

Björnrikes nyaste restaurang är en rustik stuga med timmerpanel där hållbarhetstänket har funnits med redan från byggstart. Till Bräjks åker man för att ta en paus. Redan när pisten öppnar finns det härbakat fika och härlagad chokladmjölk, under lunch serveras det rejäl skidåkarmat i form av husmansrätter och vällagad barnmat. På eftermiddagen är det trubadur after ski och på kvällen serveras det en genomarbetad á la carte meny. 

Köket arbetar utifrån grundfilosofin ”lagad mat” där råvarorna gärna får vara ekologiska och/eller lokalproducerade. Här jobbas det också med bordsservering hela dagen för bästa service. Bräjks ligger på A-läge mitt i skidbacken där Björnstigen och Långsvängen delar sig. På den stora solterrassen finns en utebar med grill och ett eget rökskåp.

Hit kan du komma på skidor, med bil eller genom att promenera. Det finns gott om parkeringar i anslutning till restaurangen på Terrassvägen. 

Varmt Välkomna önskar Joel och Pernilla med personal!


Nyheter
2019-01-22
Ragnar Dillner

Ragnar DillnerReporter