MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

RETUR

Minus fem grader, lätt sydlig vin och någon snöby. Regeringen är på gång med nya förordningar för källsortering. De ska placeras närmare bostaden, för hyreshus i källare eller angränsande förråd. I villaoråden ska de komma närmare tomtgränsen. En orsak kan vara att det slarvas vid sortering och en annan metallbit hamnar bland plasten. Hushållsavfall ska också få sitt eger kärl. Blir det fel i blandningen så går allt att spåra via det chipp som finns på våra avfallskärl. Här i Vemdalen kan det vara lång sträcka för att återvinna julklappspapper konservburkar för kattmat. Det blir att ta bilen och det är inte det miljövänligaste.

RETUR

Regeringen har beslutat om förordningsändringar om producentansvaren för förpackningar och returpapper samt kommunernas insamling av matavfall. Detta ska leda till enklare, mer lättillgängliga och rationella insamlingssystem för hushållen.

– Reformen innebär att det blir lätt att göra rätt. Det ska inte vara en börda att göra sig av med sitt källsorterade material. Insamlingen ska därför göras nära hemmet. Vi vet att fler sorterar mer om det blir enklare, säger miljöminister Karolina Skog


Nyheter
2022-01-25
Dela denna artikel
Ragnar Dillner

Ragnar DillnerReporter