MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

NYORDNING

NYORDNING 20 grader varmt, Cumulus och en lätt sydlig vind. En utmärkt dag för modellflyg på Hedlanda. I Vemdalen By har restaurang Husky öppnat i ny regi. Det känns som det var efterlängtat och många bybor tog chansen redan på onsdagen då det var smygöppning. Menyn borde passa alla besökare med en hel del nya rätter och många kötträtter. Prisnivån får anses tämligen moderat.
Nyheter
2024-07-19
Ragnar Dillner

BOENDE

BOENDE Mulet men uppehåll på förmiddagen, 18 grader. I Vemdalen med omnejd finns massor med boende. Tipsar idag om en stugby vid foten av Björnrike. Arnes Stugor ligger på gångavstånd till travbanan Björnvalla. Finns flera sorlekar på husen. I sommar blir det Bygdetrav den 10 augusti. Åtta lopp som vi kan spela på. Till sin hjälp har travklubben personal från Bergsåkers travbana i Sundsvall. Travdagarna är av tradition en stor familjedag med flera barnaktiviteter.
Nyheter
2024-07-15
Ragnar Dillner

LADDNING

LADDNING Runt 20 grader, hög molnbas och en del sol. Perfekt dag för marknad i Hede. I morgon är det marknad och bakluckeloppis på Hedlanda. Liten grillbuffé serveras förutom det vanliga i Caféet.
Premiär för Hedlanda laddstation var det igår när en långtradare kom på besök. Ca en timme tog det att ladda bilen. Under tiden blev det lunch för besättning i flygserveringen. Personbilar går lite snabbare. Effekten är 350 kw som kommer att höjas till nästa år. Spännande att Hedlanda Flygförening fick vara först i Härjedalen att bidra till grön omställning för tung trafik.
Nyheter
2024-07-12
Ragnar Dillner

UPPKLARNANDE

UPPKLARNANDE 20 grader och stigande molnbas, det kan bli en fin eftermiddag. Torsdag är marknadsdag i Vemdalen By, platsen är hembygdsgården. Torsdagar tenderar turisttrafiken att öka inför helgen och man kan säga att starten på den gamla Industrisemestern börjar nu. Då kommer många husägare till sina små stugor på fjället, med sig har de hammare och skruvdragare. Det finns alltid något projekt som ska fixas. I de flesta fall är det en altan som saknas eller som behöver lite service.
Nyheter
2024-07-11
Ragnar Dillner

FRIGOLIT

FRIGOLIT 18 grader någon solglimt samt någon regnskur. En liten uppmjukning av det väder som varit några dagar. Kanske inte bästa väder för att anlägga en villagrund med tillhörande garage och gäststuga. Men ett nytt åretruntboende är på gång vid Karl:11s väg. Husleverans om några månader och inflyttning till nyår om allt går som det ska. På Hedlanda är det två entusiaster som kör lite modellflyg idag.
Nyheter
2024-07-09
Ragnar Dillner

IMÖRT

IMÖRT 17 grader och strålande solsken på förmiddagen, lite mera mulet till eftermiddagen. Vore skönt att slippa regn efter gårdagens urladdning. Växtligheten gynnas såklart, även våra Grisblommor eller Imört som det heter på byn. Vackert är det längs byns gator, även Lupiner är vackra och färgar landskapet. Idag är det vandringsväder, då är det bra att ha ett mål. Besök gärna Jaktstugan och inta en våffla på nivå 900. Led finns från Vesselplanen på Vemdalsskalet. Helgen har varit lugn i Vemdalen By, finns inget att rapportera.
Nyheter
2024-07-08
Ragnar Dillner

OUTLET

OUTLET 15 grader med en gnutta sol och en gnutta regn. Ett perfekt väder för shopping kan man säga. Ekbergs Fritid har i drygt 10 år haft sin Outlet på GT-Gården, öppet alla dagar utom röda. Däremot finns det gott om röda priser på alla de fritidskläder och artiklar som fyller biosalen i huset. På andra sidan gatan finns butiken Millas Design som har en mängd saker för att sätta egen stil på hemmet. Du få även professionell hjälp och rådgivning av t.ex. tapet- och färgval. I morgon öppnar Jaktstugan 11-16 varje dag.
Nyheter
2024-07-05
Ragnar Dillner

MARKNAD

MARKNAD Plus 16 grader och sol mellan skurarna, typiskt marknadsväder. Idag är det premiärvisning för Hembygdens nya satsning. På övervåningen i Huvudbyggnaden har ett stort rum ställts i ordning som visar den arbetsmiljö hantverkare hade under tidigt 1900-tal. Fantastiskt fint arrangerat för att visa vår och bygdens historia. Vi får se dåtidens verktyg och maskiner som har använts av tex Skomakare och Urmakare. Besökare hör hur dåtidens urverk fortfarande tickar på. Projektet fortsätter även framöver för att skapa fler miljöer att visa. Marknaden hade också premiär för sommaren, varje torsdag till mitten av augusti.
Nyheter Kultur
2024-07-04
Ragnar Dillner

LIMTRÄ

LIMTRÄ 15 grader, uppklarande och tendens till solsken i eftermiddag. Bakom björkarna på bilden ser vi hur stommen till en Pizzafabrik börjar resa sig. Bygget beräknas vara klart vid årsskiftet. Produktionen kommer igång under nyårets första veckor. Till en början med en handfull anställda. I full produktion är kapaciteten 8 tusen pizzor om dagen, då räknar fabrikören med ca 20 anställda. Bygget som ligger i Vemdalens Industriområde är ett av många företag på platsen. Totalt jobbar nästan 100 personer i de olika företagen. Mitt i allt finns en Padelhall för lite rekreation.
Nyheter
2024-07-03
Ragnar Dillner

FÄBODVECKA

FÄBODVECKA
12 grader, splittrad hög molnbas. 1-7 juli är det Fädbodvecka i Länet. Veckan syftar till att bland annat uppmärksamma klimatsmart matproduktion, biologisk mångfald och lokala traditioner. Med kunskap om traditionella metoder kan vi även stärka vår civila beredskap. I närområdet har vi tre Fäbodar. Nyvallen, Nysätern samt Väst- och Östvallen Läs mer. I Vemdalen By är det skördetider och snart har allt ätbart blivit till färgglada bollar på läggdorna. Den akuella läggdan fick vara tillfällig landningabana för ca 20 år sedan då en flygande aktör till flygdagarna på Hedlanda hade rum på Gästis.
Nyheter
2024-07-02
Ragnar Dillner

BOKREA

BOKREA 14 grader och hög molnbas, några blå luckor  finns, det finns hopp. Kan bli några skurar såklart. Blir det sämre väder någon dag, då kan man fynda på ICA:s Bokrea. Granne med fruktdisken finns ett stort utbud av nytillkomna böcker. Säljes styckvis, inte per kilo. Saknar du någon titel så har Biblioteket i Vemdalen har öppet Måndag: 10:00-14:00, 16:00-19:00 · Onsdag: 08:00-11:00 · Torsdag: 15:00-19:00. 
Nyheter
2024-07-01
Ragnar Dillner