MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996
Björnrike

Väder 0°C

vind 2 m/s, snödjup 0 cm

liftar 0/11, backar 0/16

Vemdalsskalet

Väder 0°C

vind 1.7 m/s, snödjup 0 cm

liftar 0/10, backar 0/21

Storhogna

Väder 2,2°C

vind 4.5 m/s, snödjup 0 cm

liftar 0/14, backar 0/21


Idag råder plusgrader. Trots värmen rustas det på Hembygdsgården inför morgondagens julmarknad. Det blir många knallar i vanlig ordning. Tomten kommer 11.30 och Lasse håller auktion 12.30. Serveringen är öppen och på gården finns kolbullar och korv. I tomtestugorna är det utställningar och försäljning. Ja en helt vanlig julmarknad i Vemdalen.
Nyheter
2018-11-30
Ragnar Dillner

14:06 för bensinen. Nästan nollgradigt och sydliga vindar. Idag sprutas det nog ingen snö i backarna. Nu drar det ihop sig till julmarknad på Hembygdsgården som är på lördag. På kvällen är det underhållning på GT av revygänget Garvsyra. I Hede är det hantverk och knallar på Hembygdsgården 17.20, också på lördag. I morgon har Rest. Husky Livemusik. Nu är vi snart i december och då ökar utbudet av evenemang.
Nyheter
2018-11-29
Ragnar Dillner

Minus 20 grader och solklart men det blir varmare. På Skalet läggs det snö med snökanonernas hjälp i väntan på natursnö. Kanonsnö är en bra botten som förlänger skidsäsongen när våren klampar på. Onsdag då är det bio på GTgården. Bio i byn tack vare en grupp ideella som sköter biobokningar, godisförsäljning, kaffekokning, biljettförsäljning och framför allt att köra filmen.
Nyheter
2018-11-28
Ragnar Dillner

Minus 12 grader på morgonen och solsken, rattmuff på. Bensinpriset 14:16 idag, kan vara läge att tanka. Fjällhälsan fortsätter att utvecklas, nu blir det en mottagning i Lillhärdal med sköterskor och läkare. Det bör finnas en mottagning i varje by säger VD Stina Hedengran. I Vemdalen är det öppen måndag och torsdag förmiddag. Björnrikes mottagning öppna i mitten av december.
Nyheter
2018-11-27
Ragnar Dillner

Minus 8 grader på förmiddagen och uppklarande. En mindre brand i en pelletseldad värmecentral skapade utryckning för Räddningstjänsten i lördags. Det var snabbt avklarat och ingen fara för andra byggnader uppstod. I Klövsjö har den alpina säsongen startat. Flera hundra ungdomar har tränat under helgen. Klövsjö Hotell är under utbyggnad. Om två år ska det bli en hotellbyggnad i fem våningar med SPA och ny restaurang.
Nyheter
2018-11-26
Ragnar Dillner

18 grader kallt, nu är et vinter även om et inte finns någon snö i byn. På fjället är det mest bara frost. Bra väder för alla byggprojekt som är på gång. Det stora timmerhuset har nått till andra våningen, en våning återstår. När bygget är klart ska det bli ett gammaldags Gästis, typ B&B. Fler gamla timrade byggnader kommer att finnas i anslutning. Ikväll är det full rulle på nöjeshavet på Skalet när Novemberkalaset drar igång. 
Nyheter
2018-11-23
Ragnar Dillner

Minus 14 på morgonen men tack vare solsken så stiger graderna, det blir en fin dag. Kylan gör att isen på Norrveman och andra åar och bäckar börjat lägga sig. Inget publikrekord på bion igår, endast 12 personer men snittet ligger på över 70 pers. På fjället fortsätter snökanonerna att mullra. Först ut att öppna blir antagligen Klövsjö till helgen.
Nyheter
2018-11-22
Ragnar Dillner

Minus 4 grader och lite puder på backen i morse. Snart kanske det är dags för skridsko på Vemdalens Camping. Onsdag då är det Bio i byn på Gtgården. 27 dagar kvar till julafton, dags att vi börjar skriva våra önskelistor, tror jag undviker begagnade plagg, har redan så många. Snart är det Black Friday, hos Möbelmästarna i Hede är det kvällsöppet 17-20. Onsdag-fredag då är det lunch på Trosavik 10-16. På fredag rycker Novemberkalaset igång på Vemdalsskalet.
Nyheter
2018-11-21
Ragnar Dillner

14 grader kallt, solsken och frost i gräset. Snökanonerna mullrar för fullt på fjällanläggningarna. I området finns 24 restauranger och fortfarande söker de både kockar och serveringspersonal inför vintern. På byn har ännu ett villabygge startat. Det är på ”täckten” bakom ICA och en barnfamilj flyttar in. Till helgen börjar de fösta julmarknaderna. Älvros, Överberg och Långå som exempel. På Skalet blir det NOVEMBERKALASET, dans och underhållning i 48 timmar.
Nyheter
2018-11-20
Ragnar Dillner

10 grader kallt och frost i gräset men det blir en solig dag. Nu kan vi börja räkna ner barmarksdagarna för i år. Om en vecka kommer det natursnö och då exploderar det i backsystemen. Det är många alpina klubbar som redan har packat väskan och väntar på besked och den fösta preparerade backen. En kylig dag som idag tillverkas det snö både i Klövsjö och i Vemdalen.
Nyheter
2018-11-19
Ragnar Dillner

Kylig morgon med frost i gräset och på bilrutan. Kan nämna att det halt på riktigt idag på förmiddagen. Drygt 50 personer besökte Allsången på Gtgården igår kväll. Att döma av skriverierna på Facebook var det succé och fler borde ha kommit. Får hoppas det blir så till våren när Babben ska uppträda. I helgen ska vi bänka oss framför teven och se Elsa Håkansson-Fermbäck fån Vemhån köra slalom i Finska Levi. Dagspriset på bränsle 14:66
Nyheter
2018-11-16
Ragnar Dillner

Nollgradigt och frost på morgonen men solen värmer under dagen. Ikväll är det allsång på GTgården med gruppen Go-Låt, allsången ledas av Helén Westfält. Den här veckan pågår sotning av byns skorstenar. Sotning nu för tiden är ganska rensamt för oss kaminägare, annat var det förr i tiden då allt möblemang skulle täckas med lakan. Till sist undrar vilka som ska styra i Härjedalen efter årsskiftet. Tämligen tyst om det.
Nyheter
2018-11-15
Ragnar Dillner

4 grader kallt i morse. Strålande sol på förmiddagen och vi hoppas det håller hela dagen. Onsdag då är det bio på GTgården. Torsdag då är det också underhållning på Gtgården. Allsång under ledning av Helén Westfält, spelar och sjunger går gruppen GO-Låt. Till våren kommer Babben till Gtgården, då lär det bli trångt.
Nyheter
2018-11-14
Ragnar Dillner

Minusgrader i natt och frost och dimma på morgonen. Väpnat rån i Rätan igår kväll vid 19-tiden. En beväpnad person hotade kassörskan och tvingade till sig pengar. Ingen personskador men kassörskan är chockad. För ca 30 år sedan var det bankrån på Handelsbanken i Rätan. I Vemdalen sprängdes bankboxen, det också för ca 30 år sedan. Kassaskåpet på ICA har också länsats samt på hotellet på skalet och Klövsjö. Skåpet från Klövsjö hittades vid en skogsväg
Nyheter
2018-11-13
Ragnar Dillner

Fem grader varmt, regn och låg molnbas. Högfjället ligger i moln idag, trist för byggjobbarna på alla stugbyggen som är på gång men kanske bättre än snö och kyla. Helgen har varit stillsam i byn, inga kravaller eller annat muckande. Hockeyrinken är uppsatt och väntar på kyla och en ismakare. Nytt i byn är ”Kyrkis” på måndagar och torsdagar samlas de små barnen på GTgården och får leka och sjunga under 90 minuter.
Nyheter
2018-11-12
Ragnar Dillner

Någon grad varmt och solen börjar vis sig, kan bli e fin dag. Vi gratulerar Jan Sadat på Nya Tonys Pizzeria. Han fick pris på Guldgalan i kategori ”Unga företagare”. Han har tidigare utnämnts till årets serviceperson i Härjedalen. Vi i Vemdalen är stolta och säger än en gång GRATTIS.
Nyheter
2018-11-09
Ragnar Dillner

Dimma, duggregn och 3 grader varmt, ännu ingen vinter i sikte. Vi hade en köldknäpp för någon vecka sedan då passade anläggningarna på att spruta snö i stora högar. Vi får hopps att allt inte smälter bort. Läser i lokaltidningen att Råndalen har Sveriges häftigaste orienteringsterräng. Där vill Obygdens orienteringsklubb starta aktiviteter för barn och unga. Bygdemedel för att ta fram en detaljerad karta för orienterare är sökt. Med dagens dimma kan det duga med GPS
Nyheter
2018-11-08
Ragnar Dillner

7 grader och låga moln även idag. Ännu ett villabygge i byn, på Frubacken. Familjen börjar med garaget. Onsdag då är det bio på GT-gården. Sporthuset i byn är öppet medd massor av erbjudanden nu inför vintersäsongen, bal. på produkter från Fischer. Ondag – lördagharr rest, Husky kvällsöppet. Nya Tonys är öppet 11-22 varje dag. Bageriets Pizzeria har öppet i samband med helger. Åtegårdens Café ons – sön. Sist men inte minst, Macken öppet varje dag.
Nyheter
2018-11-07
Ragnar Dillner

7 grader varm, mulet och låga moln. Nytt villabygge på gång i byn på Frubacken, Familjen börjar med att resa garaget. Onsdag då är det bio i byn på Gt-gården. Onsdag - lördag är rest. Husky öppet kvällstid. Tonys har öppet varje dag 11-22. Sporthuset i Byn har öppet 10-17 månd-lör. Fram till vintersäsongen kommer igång har de en mängd erbjudanden. Skidor och kläder från Fischer bland annat.
Nyheter
2018-11-07
Ragnar Dillner

Plusgrader och mulet med låga moln krig Högfjället. Byns nyhet idag är att Ekbergs bygger ut, bilder kommer när huset börjar växa fram. Nästan varje år på senare tid är det något garage i byn som byggs om till säsongsboede. Denna smygbostadisering är räddningen för räddningen för den personalkrävande turistbranschen. Det råder stor brist på kommunala små lägenheter. Vist det finns privata som projekterar lägenheter med de har heller inte kommit till skott. Vi tar ett år i taget.
Nyheter
2018-11-06
Ragnar Dillner

Plusgrader och solsken, lovande inledning på veckan. Då är årets upplaga av Lodge & Lya över för denna gång. 10 tusen personer har besökt Destinationen, byarna och mässan i år. Till bästa monter utsågs Möbelmästarna i Härjedalen. Det brukar stå mellan dem och Hede Färg & Måleri. Ekbergs hade All Time High på sina butiker. Det har även varit Allhelgonahelg när vi hedrar bortgångna med att tända ljus på gravarna. Det är tämligen vackert på kyrkogårdarna i skymningen med alla ljusen.
Nyheter
2018-11-05
Ragnar Dillner

Plusgrader och ihållande duggregn. Ingen bra väderstart på mässdagarna på Vemdalsskalet för det som har monter utomhus. Inne blir det nog trångt och en bra försäljning. Totalt över 90 utställare. På byn öppnar Ekbergs Outlet kl.10 idag på GT-gården. På lördag är det minimässa hos Ekbergs. Andra företagare har också en mängd erbjudanden. 15:21 för bränsle
Nyheter
2018-11-02
Ragnar Dillner

Någon plusgrad men väglaget är isigt efter en kylig natt. Idag är det halkbekämpning som råder på gator och vägar. Erik på åkeriet snirklar rund på byn bland skyltar och fordon och andra hinder för att sanda. Torsdag då är det öppet på Fjällhälsans mottagning i byn och där var det många besökare på morgonen, öppet även måndagar. Fjällhälsan har även mottagning på Björnrike, den öppnar när skidsäsongen startar.
Nyheter
2018-11-01
Ragnar Dillner