MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

Vårvinter och smittskydd

Hoppas många ändå haft möjligheter att njuta lite av vinter och sportlov. Än finns ju möjligheter lite varstans i landet. Samtidigt är det givetvis många som är mest upptagna av att fundera över den farsot i form av Coronaviruset som drar över stad och land och inte verkar ha några gränser. Riktlinjerna för hur vi ska agera och inte duggar tätt och det är givetvis av omtanke om oss alla och vårt land. Råden handlar mycket om att minska resandet, att undvika täta kontakter med många människor och att se till att bl a våra äldre inte utsätts för smitta. Baksidan av detta förebyggande arbete är att fler blir ensamma och isolerade och att många företag inte minst inom besöksnäringen får stora problem. 
Jag tänker att vi på olika sätt måste försöka att minska problemen. Det kan vi göra genom att ringa våra nära och kära oftare. Skriva brev - är det helt omodernt? Många äldre har inte dator. Bra initiativ är att ta reda på om någon behöver hjälp med att handla, hämta medicin på Apoteket eller annat? Små hjälpsamma insatser som gör skillnad både för den som behöver hjälpen, men också för den som tycker att det blir lite tråkigt när samhället saktar ner. 
Jag har också noterat att fler restauranger och matställen erbjuder ännu mer take away. Det kan vara en bra sak att nyttja det för dessa näringställen behöver alla kunder de kan få. 
För egen del bytte jag uppdrag vid årsskiftet. Då lämnade jag riksdagen för uppgiften som Landshövding i Södermanland. Det är spännande att vara ny på jobbet och mycket att lära. Men jag inser att tiden i Försvarsberedningen och bland annat Riksdagens försvarsutskott är bra erfarenheter när vi nu rent praktiskt genomgår en övning i civil krishantering. 
Ta hand om er och andra, tvätta händerna och försök njuta lite av vårvinter, sol och frisk luft.

Vårvinter och smittskydd
Politik
2020-03-17
Beatrice Ask

Beatrice AskReporter