MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

FUKTIGT

FUKTIGT 16 grader och ihållande regn kan man säga. Verkar bil till långt in på lördagen.
Det spås en rekordsäsong för campingar i Sverige, det gäller även ställplatser. Hedlanda flygförening är inne på 5:e sommaren med sina fyra  platser för husbilar. Föreningen kan konstatera att det har ökat med nattande husbilsekipage. Läget på flygplatsen är bra, speciellt för de som har hundar i familjen. Det finns långa stråk att rasta husdjuren på. Ibland ankommer även någon flygmaskin vilket är lite underhållande. Föreningen har serveringen öppen tor-lördag under sommarsäsongen.
Nyheter
2023-06-30
Ragnar Dillner

BYGGLÄGET

BYGGLÄGET 20 grader på förmiddagen, dock inte helklart, kan bli någon regnskur.
Största nyheten i området kom igår. Länsstyrelsen har bevljat projekt "Björnrike Syd" med drygt fem tusen nya bäddar samt liftar och nedfarter. Byggstart till hösten med Infrastruktur.
Bygget med köpcentrum fortskrider, nu är all kantbalk på plats för den stora Coop-hallen. En del gjutning återstår innan plattan är klar och bygget går in i nästa fas.
Ännu en villagrund är på gång längs Skolgatan, vilket kan öka köpkraften för köpcentrum. Nya restaurangen Poppens har öppet tor-lör och Husky öppnar för sommaren på fredag, underhållning på lördag.
Nyheter
2023-06-29
Ragnar Dillner

ETABLERING

ETABLERING Efter lite regn blir det åter sol och värme. Ännu ett företag har valt att etablera sig i Vemdalen By. Senast är det "Ramudden" som fokuserar på skydd vid trafikarbeten, Avspärrningar, trafikledning, ljussignaler, bommar mm. Nu har de en filial på Vemrikes Industriområde, passar bra då företaget har produkter som kan vara något yviga. Förra vecka bjöd de in till en lättare lunch och kaffe för intresserade. Vi fin information av den kvinnliga representanten som passade på att visa en teknisk nyhet som gör kontrollen av skyltar och utrusning blir enklare.
Nyheter
2023-06-22
Ragnar Dillner

GRANNE

GRANNE 24 grader och mest solsken, ingen vind och inget regn. En utflykt till grannbyn Klövsjö för en fika eller lunch i Stenugnsbageriet kan rakommenderas. Mitt emot finns NatCake cokladfabrik med tårtor och praliner som passar alla smaker.
Onsdag i Vemdalen by med sol och värme då kaske det blir häng på någon av byns uteserveringar. För shopping kan Vemdaliahuset i ny regi vara ett hett tips en sommardag.
Nyheter
2023-06-21
Ragnar Dillner

TOTEMPÅLAR

TOTEMPÅLAR
Halvklart runt 20 grader, kan bli någon skur. Mordet i Vemhån ännu inte löst. Offrets identitet är heller inte löst. Eller var det bara en olyckshändelse.
vid toppen av Skalet Express. Arrangemanget av stolpar för linbana och klättring kan liknas med Totempålar. Pålar som härstammar från urbefolkningens tider. Det kommer att vara ett spännande och välbesökt område som öppnar till midsommar. Under vintersäsongen står det där oanvänt och marknadsför sig av egen kraft inför nästa sommar.
Nyheter
2023-06-20
Ragnar Dillner

STATSBEÖK

STATSBEÖK Varmt och soligt även idag.
Misstänkt dråp/mord utanför Vemhån i en utbränd bil. En oidentifierad person fanns i bilen. Polis från Östersund har jobbat idogt med fallet, sju personer har anhållits.
Fint besök på Hedlanda under några dagar. Besättningen i det utländska flygplanet befinner sig i trakten av Funäsdalen på ett privat besök kan man tro. Mycket sällsynt flygplanstyp i vårt område.
Nyheter
2023-06-19
Ragnar Dillner

AVSLUTNING

AVSLUTNING Plus 22 grader på förmiddagen, tämligen stor brandrisk.
Igår var det skolavslutning som hölls på Hembygdsgården i det vackraste vädret på mannaminne. Sång, tal och musik av eleverna. Sedan blev det After Skola med uppdukat kakkalas på dansbanan. Fredag och och det bästa grillvädret i år kan man nog påstå. Kan vara så lyckat att ICA har laddat köttdisken med en massa delikatesser.
Nu kommer en vecka där redaktionen är på rull mot norr. Kan bli sporadiskt med den lokala rapporteringen. Har ni någon bild från något i byn som ni vill ha bubliserad, skicka till [email protected]
Nyheter
2023-06-16
Ragnar Dillner

AMPERE

AMPERE Plus 21 grader på förmiddagen, ännu inga molntussar.
Gyllene tider för solpaneler, det blir nog överproduktion dessa heta dagar. Det i sin tur gynnar hela samhället när vi då kan spara vid andra kraftkällor. Det går kanske att omvandla till energi i batterier för drift av El-bilar. Anrika Gyllene Bocken - Wärdshus och hotell har eldhärjats under natten. Elden lär ha startat utanför och spridit sig till panelen. Mycket är nedbrunnet med räddningstjänst från flera stationer lyckades rädda den gamla delen av värdshuset. Även Vemdalens räddningstjänst var inkallad. Stor brandrisk råder och eldningsförbud i Härjedalen. Räddningstjänsten saknar flera tjänster i Härjedalen - SÖK.
Nyheter
2023-06-15
Ragnar Dillner

SKY CLEAR

SKY CLEAR Plus 19 grader på förmiddagen, lätt sydlig vind, kan bli 25 grader på eftermiddagen. Utsikt från Hedlanda flygplats.  Om det hörs något flygbuller i Vemdalsorådet så är det Värmlandsflyg som flyger i slingor för foto- och mätningar markytan. De flyger på ca 3000 meter. På byn är det storbygget som dominerar rörelserna, nu börjar man se omfattningen om vilken stor byggnad Coop-huset blir, ena långsidan till grunden är lagd.
En trafikvarning för trötta strörenar som befinner sig på Vemdalsskalet och runt Vemdalen By.
Nyheter
2023-06-14
Ragnar Dillner

BOULEVARDEN

BOULEVARDEN
Varm förmiddag, 17 grader, det blir en stekhet dag igen. Vi får hoppas på några små moln. Nu är det många husbilar som passerar genom Vemdalen By, några gör stopp vid kyrkan och ICA samt vi Macken för att tanka. Vid Macken ligger Härjedalspizzan och Glassbanken som också får besök. Det är stopp som har rymliga parkeringar lämpliga för husbilar. När det blir kväll söker de oftast upp ställplatser som finns markerade i en App. Alternativt att det tar in på en camping. Helst då en som har resurser för tömning av toa och gråvatten.
Nyheter
2023-06-13
Ragnar Dillner

BETONGEN

BETONGEN Ljummen natt, plus 15 grader på morgonen, lätt nordostlig vind i solskenet. Dagen kan bli 23 grader varm, kanske lite väl mycket för att jobba med betonggrunder. På Industriområdet gjuts den här veckan ytterligare några grunder till det som ska bli sex Industrihus för uthyrning till lokala hantverkare. Betogen i Hede producerar råvaran. På ett annat plats inom Vemrikes fastighetsområde har Ramudden etablerat ett lager. Där finns redan Kråiks Gräv, AGO Uthyrning, Jämtlands Lösullsisolering.
Nyheter
2023-06-12
Ragnar Dillner

TOPPEN

TOPPEN Plus tio på förmiddagen och Cumulus. Sydvästliga vindar ca tre knop. Restaurang Toppen på Skalsfjället är på väg upp igen. Efter schaktning har man nu påbörjat murning av grunden. Till kommande säsong kanske Toppstugan stå färdig. Det är en fantastiskt fin utsikt från restaurangen. Vårt närområde men även Oviksfjällen kan vi se. Stugan är efterlängtad av alla återkommande skidgäster. I Vemdalen By råder det begränsad framkomlighet längs huvudgatan. Det pågår vägarbete vid Macken. Nya kantstenar och asfaltering vid infarten till Ingo.
Nyheter
2023-06-07
Ragnar Dillner

PASSET

PASSET Plus tio grader på förmiddagen men byiga sydvästliga vindar. I morse blev Vemdalens utveckling i byn uppmärksammat i SVT, snart kommer det på riks också kan vi hoppas. Fjällsluttningarna på Hovde och Skalsfjället blir ett kommande steg i utvecklingen med en utbyggnad som kommer att fördubbla skidområdet. Att destinationen även råkar ha en flygplats för privat- och Taxiflyg får inte glömmas bort.
Nyheter
2023-06-05
Ragnar Dillner

FUNDAMENT

FUNDAMENT Plus fem grader, byiga vindar från nordväst. Kan  bli skurar med inslag av snö på höjderna. Detta på sommarens andra dag, hur ska det bli med den Globala uppvärmningen. På byns storbygge var det leverans av kantbalkar av betong på förmiddagen. Trevligt att se den aktivitet som pågår mitt i Vemdalen By. Förutom Coop och några andra butiker blir det en aktivitetshall när bygget går in i steg två. Fredag och den vanliga myskvällen i stugor och husbilar. Blir nog ingen grillkväll i alla fall.
Nyheter
2023-06-02
Ragnar Dillner

SOMMAR

SOMMAR Plus fem grader och nordvästlig vid. Ja så är det första sommarmånaden gör entré. PÅ torget vid Centrumhuset har Sloof Ostar ställt sig för att sälja de goda Holländska ostarna, röda, gula eller blå, lika goda alla men personligen gillar jag de som har lite sälta. Det är också smygöppning i Millas Design som huserar i flygeln på centrumhuset. När man blir trött och hungrig av att vandra på torget föreslår jag en Pizza hos Härjedalspizzan eller en kokt med mos på Macken. Glassbanken på torget erbjuder desserten. I morgon är det fredag och byns senaste restaurang Poppens håller öppet.
Nyheter
2023-06-01
Ragnar Dillner