MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

Lövåsgården – Den gamla dansbanan

Lövåsgården – Den gamla dansbanan Numera en motionshall. Motionshallen är en 600 kvm stor byggnad för 300 personer. Där finns en åttkantig samlingslokal, serveringsutrymme, ett stort kök, toaletter och kapprum, skidsekretariat, kontor och förrådsutrymme. Lokalen uthyres för fester, möten etc.
Här spelas bingo, bordtennis och musik till gymnastiken. Mangårdsbyggnaden är ett 2-vånings timmerhus. Lokalen används till gym. Bastustuga. Bastubyggnad med dusch och bastu för både Dam och Herr. Även bastun går att hyra. 
Längdspår på  0,7km 0,9 km 1,2 km 2,7km och 5,2 km finns på anläggningen. Elljusspår på 5,2 km lyser till kl. 21.00. För bokning av lokaler ring 070-255 76 10. Dagtid mellan 07.00 - 16.00.
Nyheter Kultur Sport
2018-12-30
Ragnar Dillner

Nytt villaområde

Nytt villaområde 10 grader kallt och solsken, det blir en fin dag på fjället och bara minus 4 grader där. Vemdalen expanderar med ett helt nytt villaområde på Vemdalesberget. 12 hus är redan byggda varav tre med bofasta. Projektet påbörjades för 4 år sedan men under 2018 har det verkligen tagit fart. När en by växer så måste även det kommunala åtagandet hänga med. Vi hoppas det kommer att visa sig framöver med utökade kommunikationer och bättre vägar.
Nyheter
2018-12-29
Ragnar Dillner

Fiffig gång- och cykelväg

Fiffig gång- och cykelväg 7 grader kallt, vindstilla och klart på morgonen. Längs Håvägen mellan Ekbergs och kyrkan finns en gång- och cykelbana, den är markerad med en heldragen vit linje i asfalten. För att den ska bli tydlig vintertid är vägen och gångvägen avgränsad med några vita platskäppar. De syns så illa att de sakta försvinner av påkörande fordon, alltså en ganska bortkastad markering. Fredag och sista vardagen detta år det kan bli många som ska på After Work idag. Nyårsafton verkar bli fullbokad på områdets 24 krogar.
Nyheter
2018-12-28
Ragnar Dillner

Barnens favorit

Barnens favorit 5 grader kallt på morgonen och uppklarnande, det blir en vacker dag. Nu märks det verkligen att området är fullsmockat av besökare, rekord kan man säga. En av många aktiviteter för barnen finns mitt i Vemdalen By. Vemdalen Experience som hyr ut skotrar och ordnar med skotersafaris har en stor inhägnad bana där barnen får pröva på att köra snöskoter. En instruktör finns till förfogande och hjälp vid avåkning eller teknikproblem.
Nyheter
2018-12-27
Ragnar Dillner

Trångt vid pumpen

Trångt vid pumpen 3 grader varmt, blåsigt och halvklart. Strömavbrott har det varit på sina ställen i Härjedalen. Nu kommer tiden då det blir trångt vid Macken. Både skoteråkare och bilister ska samsas om de tre pumpar som finns. Ännu värre blir det framöver när karavaner med guidade skoterturer stannar för tankning och en Pizza på Nya Tonys. Färdledarna brukar slussa fram 5 skotrar åt gången för att inte kaos skall uppstå. 13:91 är dagspriset.
Nyheter
2018-12-25
Ragnar Dillner

Populärt mål

Populärt mål 6 grader kallt och snön tynger träden i det vackra vinterlandskapet. Idag börjar gästerna strömma in till de olika aktiviteterna i Destinationen. Startplatsen för vesslan till Jaktstugan är en samlingsplats. Många åker skidor på egen hand till den hägrande våfflan på 900-metersnivån. Andra väljer att invänta vesslan som tar en dit på 20 minuter. Ny personal i år i våffelköket.
Nyheter Nöje
2018-12-22
Ragnar Dillner

Stora resdagen

Stora resdagen Nollgradigt, lätt duggregn i luften, troligen som snö på fjället. Idag är det den stora resdagen i jultrafiken när tusentals bilister skall fira julen utanför storstäderna. Härjedalen erbjuder ett riktigt fint vinterlandskap. Rusning blir det även till områdets 4 ICA-butiker. ICA I Vemdalen By har fått en fin ansiktslyftning på insidan, nu skulle det behövas dubbla parkeringen om alla ska bli nöjda. Julgranar från Vemhån 350:-. Idag öppnar Jaktstugan för säsongen, våfflor med sylt och grädde.
Nyheter
2018-12-21
Ragnar Dillner

JULFINT

JULFINT Någon grad kallt och ett idogt snöande. Vackert och stillsamt är det på kyrkogården nu inför julhelgen. Fint blir det kvällarna när lyktorna tänds. Nu är det bara någon dag kvar tills karavanen av bilar Mälardalen kommer för att fira julhelgen. 18 tusen bäddar ska fyllas och en himla liftkort ska säljas. De näringsställen som ännu inte öppnat för säsongen kommer att göra det till helgen.
Nyheter
2018-12-20
Ragnar Dillner

Åtgårdens Café

Åtgårdens Café
6 grader kallt och mulet. Åtgårdens Café mitt i byn är vär ett besök i julruschen. Allt är hembakat och färskt, finns även lättare luncher. För 40 år sedan var det rumsuthyrning på övre våningen, där är det bostad nu och café på nedre planet. Onsdag men ingen bio, nästa film är den 25 dec. då visas filmen Lyckligare kan ingen vara. Idag kommer leveransen ab tjocka spjäll till ICA, blir nog rusning till charkdisken.
Nyheter
2018-12-19
Ragnar Dillner

Mycket snö har kommit

Mycket snö har kommit 5 grader kallt och lite kornsnö i luften. Det har snöat så pass att snösvängen fått rycka ut. Nu är vi inne i julveckan och om några dagar fylls området med 18 tusen gäster. Det är nu vi får se om tredje kassan på ICA blir succé. Men vi bybor gör klokt i att handla redan på onsdag, då är det även rabatt för pensionärer. I helgen var det kändisbröllop i kyrkan, Carina Berg fick sin Djurgårdare. Paret åkte släde från kyrkan med Bosse Magnusson som kusk.
Nyheter Kultur
2018-12-17
Ragnar Dillner

Luciafirande i biosalongen

Luciafirande i biosalongen 22 grader kallt och klar himmel, idag är det nog många byggjobbare har svårt att hålla värmen. Många hantverkare samlas på Macken för en fika och man kan förstå om rasten blir lite längre idag. 14:26 är dagspriset på bensin. Alla elever i Vemdalens skola samlas på Gtgården idag för Luciafirande. När skolan saknar aula är det bra att biosalongen kan användas, der var skönt att komma in i värmen tyckte barnen efter promenaden från skolan. DN har frågat Viktor Andersson om värsta minnet. Läs mer
Nyheter
2018-12-13
Ragnar Dillner

Byns snyggaste belysta gårdsgran

Byns snyggaste belysta gårdsgran 7 grader kallt och det går mot uppklarnade och en solig dag. Byns snyggaste belysta gårdsgran finner vi vid Västerlånggatan. Onsdag då är det bio på Gtgården som vanligt. Snittet besökare är ca 70/biokväll. ICA har haft invigning av den nya större lokalen, det är riktigt rymligt och trivsamt i lokalen. Bästa synbara lyftet är att det finns en kassa extra, behövs nu när julhelgen stundar.
Nyheter
2018-12-12
Ragnar Dillner

1 grad kallt och uppklarande, men några nya cm med nysnö har det kommit under natten. Byn har en fin kyrka, den uppfördes 1624 och flyttades 1763 till sin nuvarande plats. 1975 fick vapenhuset nytt ”spjältak” utfört av två av bygdens ungdomar. Kyrkstapeln uppfördes 1755. Kyrkan blir extra vacker i skenet av belysningen och när snön pryder trädens grenar.
Nyheter
2018-12-11
Ragnar Dillner

2 grader kallt och ett lätt snöfall, typ kornsnö. Det blir full daga för alla snöröjare i byn. På en vecka kan man säga att vintersäsongen dragit igång. Ja vad ska man säga om denna tillväxtort, nu sätts det upp ännu en permanentbostad. Kvarteret på Frubacken utökas, nu finns det 9 villor i området. I centralorten Senast det byggdes en villa i centralorten Sveg var på 80-talet.
Nyheter
2018-12-10
Ragnar Dillner

Mulet, uppehåll och fyra grader kallt. Lite kallare är det på julmarknaden i Röros. Mycket folk redan på torsdagen. Inte lika många knallar som det brukar vara under marknaden i februari. Det är brukligt att vi i Vemdalen med omnejd åker till julmarknaden på Jamtli men jag kan rekommendera en resa till Röros också. Getost och spikkekorv kan man alltid köpa med sig och det goda smöret.
Nyheter
2018-12-07
Ragnar Dillner

10 grader kallt och solsken, en kanondag i backarna. Nu är det många pister öppna i hela området och ett flertal alpina klubbar ligger på läger. I Björnvallen monteras ett nytt hus för skidskola mm. Onsdag då är det Bykväll på Sporthuset med 20% rabatt. Bio är det som vanligt en onsdag. Nya Tonys byter meny den här veckan, lika är det på Husky som presentera en försäsongsmeny. Byns hockeyplan spolas idag och blir åkbar till helgen.
Nyheter
2018-12-05
Ragnar Dillner

Nollgradigt och 10 cm snö på förmiddagen. Idag är det plogning av snö för de flesta som har en traktor. Plogbilarna är såklart ute längs tillfartsvägarna. En anna stor händelse idag är PRO-medlemmarnas stor julbord som serveras på Lövås. Restaurang Anorak är leverantören, det ska avsmakas under eftermiddagen. Bensinpriset upp 10 öre till 14:16, kan det bero på den pågående klimatkonferensen i Polen. I morgon är det ”Bykväll” på Sporthuset med 20% rabatt.
Nyheter
2018-12-04
Ragnar Dillner

Runt nollan och 5 cm nysnö. Julstämning 2 dagar efter julmarknaden. Kan bli lite extra halkigt idag innan sandbilarna gjort sitt. Måndag då är det öppet 8-11 på Fjällhälsans filial i Byn. Fjällhälsan etablerar sig i Lillhärdal, påpassligt då det ska byggas 57 vindkraftverk på orten. Det blir ganska många arbetstillfällen de närmaste 3 åren. Några örnar har inte setts häcka där, så byggplanerna gick igenom. 60 personer valde att gå på Revy på GTgården i lördags kväll och se ”Garvsyra”.
Nyheter
2018-12-03
Ragnar Dillner

Fem grader varmt och ömsom sol och duggregn. Inte bästa vädret för en julmarknad i fjällvärlden. Trots vädret kom många besökare, ja flera hundra kan man säga. Ca 15 knallar hade också packat upp sina bord på Hembygdsgården. Tomten kom på besök och delade ut paket till barnen som alla hade varit snälla. Lasses auktion med skänkta varar insamlade många tusen kronor till Barncancerfonden.
Nyheter
2018-12-01
Ragnar Dillner