MENY
welcome to

vemdaleninfo.se


on web since 1996

Kockens Wärdshus

Kockens Wärdshus Plus 4 grader och halvklart med hög molnbas. Blåsten har avtagit, det blir en fin sportlovsdag för Stockholmarna. Byskolan som belv bykrog som blev fritidshus. Huset uppfördes 1860 och blev Vemdalens första skolhus. En tid efter det var den även bostad under några år, en sån bykändis som Keos har växt upp där. 1965 startade en framsynt Norrman restaurang Kockens Wärdshus i byggnaden. Restaurang var det i nästan 50 år med olika ägare. När senaste krögaren valde att sälja fanns det ingen entreprenör som ville köpa och fortsätta driften. Nu är det fritidshus sedan 7 år. Restaurangdelen är fortfarande i sitt originalskick däremot är köksdelen omvandlad till dusch, tvättstuga, bastu, förråd och sovdel.
Nyheter Kultur
2019-02-25
Ragnar Dillner

13 feb kl.16:00-18:00


FORBÖNDER

FORBÖNDER Onsdag den 13 februari kommer Forbönderan till Vemdalen By. De startar i Klövsjö på morgonen och når Vemdalen vid 16-tiden då de passerar kyrkan och sedan kör in på Hembygdsgården. Dagen efter fortsätter resan mot Röros i Norge, dit anländer de den 19 februari och blir mottagna av ca 8 tusen marknadsbesökare.

Kort besök

Kort besök Hemresa efter kort trevligt besök i Vemdalen. Restaurangbesök, promenader och utbildning på IVC, stod på schemat.
Nyheter Kultur
2019-02-07
Tommy Jarnbrink